درس اخلاق استاد هادی عباسی‌خراسانی

1403/01/28

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

موضوع: اخلاق اجتماعی /کمک به مظلوم /پاداش کمک به مظلوم در قیامت

 

1- بحث اخلاقی (انتقام مظلوم از ظالم)

حدیث اخلاقی امروز در بحار الأنوار، ج 72، ص 359، ح 74 از رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) است: «مَن أَخَذَ لِلمَظلومِ مِنَ الظّالِمِ کانَ مَعِی فی الجَنَّةِ مُصاحِباً».[1]

1.1- توصیه‌ی استاد برای سال جدید

اولین جلسه در سال جدید و بعد از ماه مبارک رمضان است. ایام را به محضر همه‌ی شما تبریک عرض می‌کنم. خودم و شما را توصیه می‌کنم به اینکه برنامه‌ی مرتب و مدونی برای حالات و سیروسلوک‌مان داشته باشیم. انسان بی‌برنامه هرز می‌شود. عوض اینکه دنبال خِرَدنامه باشد، هرزنامه برای خود تدوین می‌کند. برای اینکه به خِرَد و معرفت برسیم، باید برای خود برنامه داشته باشیم. در یک جمله در تمام زمان‌ها و ایام و برای معرفت نفس‌مان، مدیریت زمان داشته باشیم. معرفت نفس‌مان را در زمان‌های مختلف تأمین کنیم. مرحوم سیدبن‌طاووس - خدا درجات‌شان را متعالی کند – برای اُسبوع (هفته) و باقی مراقبات‌شان برنامه‌ی ایام داشتند. مرحوم میرزاجوادآقا ملکی تبریزی، مراقبات نوشتند و برای کل ماه‌ها برنامه‌ای پیشنهاد کردند. همراه این کتاب‌ها، کتاب نفس را ورق بزنیم، تا به نتیجه برسیم.

1.2- پاسخ نظامی ایران به حمله‌ی اسرائیل، نماد عزت اسلامی

محضر حضرت امام زمان (علیه‌السلام)، این عزت اسلامی را تبریک می‌گوییم. در هر زمان عزت اسلامی، نمادی دارد. زمانی ذوالفقار امیرالمؤمنین (علیه‌السلام)، نماد عزت اسلام شد و امروز غرّش موشک‌های ایران، نماد عزت اسلام شد. تا می‌توانیم برای سلامتی سرابازان دعا می‌کنیم و دعای مرزداران صحیفه‌ی سجادیه و دعای سلامتی امام زمان (علیه‌السلام) را بخوانیم. از خدا می‌خواهیم آنچه خیر است، برای امت اسلامی مقدر کند.

1.3- پاداش انتقام مظلوم از ظالم در قیامت

رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمودند: «اگر کسی از ظالمی، حق مظلومی را بگیرد، جزو همنشین‌های من در بهشت است». به همه‌ی کسانی که انتقام آه و ناله و اشک فلسطینی‌ها و مردم غزه را از رژیم صهیونیستیِ ظالم می‌‌گیرند، بشارت می‌دهیم که بدانند همراهان حضرت رسول (صلی‌الله‌علیه‌وآله) در بهشت خواهند بود. برای من نقل کردند که شبی که ایران حمله به اسرائیل کرد، بچه‌های غزه آرام خوابیدند و مورد حمله قرار نگرفتند. ما نمی‌خواهیم کوچک‌ترین انسانی و بشری در سرزمین‌های مختلف آسیب ببیند، ولی امر دایر بین این است که مظلومی حمایت شود، یا ظالمی. ما بین این دو از مظلوم حمایت می‌کنیم.

1.4- عدالت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام)، سبب شهادت ایشان

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «وَكُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً، وَلِلْمَظْلُومِ عَوْناً».[2] جرج‌جرداق در کتاب «صوت العدالة الانسانیة» در مورد امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) گفت: «قتل فی المحراب لشدة عدالته». این، قانون عدالت انسانی است. ان‌شاءالله عدالت در سراسر جهان برقرار خواهد شد و سرزمین‌های اسلامی و همه‌ی جهان، عدالت جهانی را تجربه خواهند کرد. برای همه‌ی مرزداران و پاسداران و مجاهدان و ظلم‌ستیزان دعا می‌کنیم. ﴿إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ﴾.[3] استغفار را زیاد کنیم و کمبودها را جبران کنیم.

 


[1] بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث، العلامة المجلسي، ج72، ص359.
[2] نهج البلاغة، الدشتي، محمد، ج1، ص286، نامه 47.
[3] سوره نصر، آيه 1.